Site Overlay

Funeral Home | Casa Funerária

026

Funeral Home| Casa Funerária

Gondomar | Portugal

Comissioned Project 2020

_____________________________________

_____________________________________

Located in a village near Porto, the site is inserted between a steep busy road and a narrow river.

The terrain between the river and the road is a leveled ground by the lowest height and then sloping up to the road.

The program includes a warehouse on the lower floor and the service of a funerary home on the top floor.

The concept was to integrate the building in the steep terrain having the services seen from the road, hence being the face of the business, and hiding the warehouse on the lower part of the terrain. That so we have a sleek floating slab facing the street over a promontory that is really the warehouse. 

Scroll Up